מחנה קיץ לילדים אתאיסטים, ומבריקים שיוצאים מהארון
אם אתם הורים אמריקאים שמחזיקים בדעה שאין בעולם קסמים מסתוריים וכוחות על טבעיים, אם אתם מרגישים שהשכנים מסתכלים עליכם מוזר כי אתם גם לא מאמינים בישו הנוצרי בן האלוהים וגם לא מתקשרים עם מלאכים, אם אתם מעונינים לחזק את הגישה המדעית-נטורליסטית של ילדיכם ולהפגיש אותם עם ילדים מוזרים כמוהם, שלחו אותם "למחנה חיפוש" (camp quest), מחנה קיץ לילדים אתאיסטים.
הלן ואדוארד קגין הקימו בשנת 1996 את מחנה חיפוש שמעביר בין השאר את המסר הבא לילדים שלא מצאו את מקומם בדבקות הנוצרית ששוטפת את אמריקה: "זה בסדר להיות אתאיסט". המחנה זוכה להצלחה מסוימת שבעקבותיה צצו מחנות אתאיסטים נוספים שמקדמים את האחווה הרפופה משהו בין האנשים שפשוט לא מאמינים בעל-טבעי. אני מניח שזו התנגדות זוטא למחנות נוצרים ששומרים ומחנכים את הילדים האמריקאים להתקרב אל בן האלוהים, ולשפר את כישורי הספורט בהם חנן אותם האל.
המסר שמשדר מחנה כזה הוא לא על כוחם העולה של האתאיסטים אלא להיפך, הוא מספר את סיפור חולשתם. הוא רק תגובה קטנה שמלמדת על הבעיה הגדולה: אנשים שמחזיקים בעמדה נטורליסטית ואינם מאמינים בכוחות שמעל הטבע הם מיעוט קטן בארצות הברית, מיעוט שמחפש דרכים כדי לשמר את תרבותו הנכחדת.
עדות נוספת, מזעזת למדי לדעתי, נתן דניאל דנט במאמר שפורסם לפני שנתיים בטיימס:
- "לאחרונה השתתפתי בכנס בסיאטל שהביא מדענים אומנים וכותבים לדבר בפני קהל של תלמידי תיכון. לקראת סוף ההרצאה שלי החלטתי לנסות משהו: הצהרתי שאני "ברייט"*. הזהות שלי לא תפתיע אף אחד שמכיר את העבודה שלי, אבל התוצאות היו מדהימות. תלמידים רבים ניגשו להודות לי אחרי ההרצאה על כך "שהוצאתי אותם לחופשי". לא תארתי לי כמה הנערים והנערות האלו חשו בודדים ולא בטוחים בעצמם. הם מעולם לא שמעו אדם מבוגר ומכובד מצהיר שהוא לא מאמין באלוהים."
————————————————————————————–
* ברייט (bright): תנועה שמאחדת אנשים שאינם מאמינים בעל-טבעי (קישור)
————————————————————————————–
עוד על הרוח הדתית-אמריקאית במה שכתבתי כאן על תוכנית החינוך בביולוגיה.
אבל אינני בטוח.
אני רוצה לקוות שרוב הציבור בארץ הוא "ברייט".
האם אני נאיבי?
בכל אופן, הגיע הזמן להכניס לתכנית לימודי החובה את ספרו של קרל סייגן "עולם רדוף שדים"…
אם לא נדאג לחינוך נאור (ואתאיסטי, הלוואי) – נחזור מהר ובטוח לימי הביניים.