משרה אקדמית בפילוסופיה הודית

בוקר טוב.

התקבל בדואר האלקטרוני:

אוניברסיטת לנקסטר ואוניברסיטת אסקס מציעות משרת מחקר לשלוש שנים בנושא של תפיסת העצמי בפילוסופיה הודית. אם את שולטת בסנסקיט ומתעניינת בפילוסופיה הודית – זו יכולה להיות הצעה מפתה. גם התנאים לא רעים בכלל.

פרטים נוספים בקישור הזה

בהצלחה למועמדים. את קיבלתם את המשרה תשלחו איזה אימייל על מנת שכולנו נשמח.

קרישנה בחברותא

Similar Posts

7 Comments

  1. למשרת הוראה בחו"ל, אם לא סיימת דוקטורט באוניברסיטה טובה ומוכרת בחו"ל, הוא יחסית קטן. והסיכוי שבישראל יש אחוז אחד של יודעי סנסקריט, מבין כל העוסקים בפילוסופיה הודית, הוא עוד יותר זעום.

  2. זו בעצם משרת פוסטדוקטורט ונדמה לי שיש כמה מועמדים קוראי עברית שיכולים להתאים. אני אישית מכיר לפחות אחת שכתבה דוקטורט באוקספורד, ועוד אחד שכותב עכשיו באוקספורד. וודאי יש עוד בירושלים תל אביב וארה"ב. כמובן שאין לי מושג אם הם קוראים את הבלוג. ניחא, זה שירות ספוקליטיבי מאוד לציבור קטן מאוד. אבל חשוב בעיני גם לספר לעולם שיש עדיין מקומות בהם ממש משלמים למישהו משכורת כדי שיחקור פילוסופיה בסנסקריט.
    לצערי, עם הסנסקריט שלי אי אפשר אפילו לחבר רשימת מכולת.

  3. אוי, דוד….
    אתה כזה פסימי.
    זה כל כך חבל לראות את התגובות שלך כל פעם.
    למה זה חבל?
    כי נוצר הרושם שאתה אדם דיי משכיל שיודע הרבה דברים על המון דברים, ובמקום לעודד לשתף ולשמוח בידע שיש לך, אתה משדר דטרמיניזם קשה. בעצם הרי, מה איכפת לך אם אנשים יודעים סנסקריט או יוונית עתיקה?
    אני מתכוונת ללמוד סנסקריט בשנה הבאה כדי להיות מסוגלת לקרוא בעצמי בלי הפרשנים והדעות שלהם, ואתה יודע מה? למרות שהמשרה הזו הקפיצה אותי מהכסא, ולמרות שיהיו עוד כמוה שאינן על בודהיזם, ולמרות הביקורת צרת העין של אנשים כמוך…. אני עושה את זה בשביל עצמי
    כדי שאני אוכל לקרוא את הראמיינה בשפת המקור.
    אני שולחת לך אהבה, וברכות לריכוך הלב והמוח.

  4. כבר הבהרתי המון פעמים שלדעתי, אין צורך ללמוד שום שפה (הרי למידת שפה היא בבחינת מעשה מגונה כמעט) בשביל מי שאינו חוקר אלא סתם חובב. בשביל לחקור צריך ללמוד, וקשה.

    למדי סנסקריט ועשי זאת בשביל עצמך, ויותר חשוב בכדי שייעלם המחסום בינך לבין הטקסט. רק בריאות.

  5. בארץ יש לא מעט שיודעים סנסקריט טוב מאוד, ורק רשימה חלקית ביותר:
    דוד שולמן, יעל בן תור, יוחנן גרינשפון, דני רווה, יגאל ברונר, מיה טבת. ישנם עוד לא מעט סטודנטים לדוקטורט שלומדים בחו"ל ויש להם ידע רב בסנסקריט.
    אז אל תמהר לקפוץ ולהכריז הכרזות…

  6. שסנסקריט היא שפה כל כך קשה, מספר היודעים הרב נשמע מרשים ביותר. איכשהו, הספקנות הכללית שלי מתקשה להאמין לכך, אבל מי אני שאשפוט…

Comments are closed.